Takaisin

Tärkeä tiedotus:

Äidinmaito on imeväisen parasta ravintoa. Kysy neuvolastasi ohjeita vieroitusvalmisteen käytöstä ja kiinteiden ruokien aloittamisesta. Jos äidinmaito ei riitä tai jos imettäminen ei onnistu, voidaan Tutteli 2 -vieroitusvalmistetta käyttää lapsen ravintona kiinteän ruoan lisänä 6 kk:n iästä alkaen.

Tutteli PLUS 2

-jauhemainen vieroitusvalmiste

Maitopohjainen vieroitusvalmistejauhe

Tutteli PLUS 2 -vieroitusvalmistetta voidaan käyttää yli 6 kuukauden ikäisen lapsen pääasialliseksi nesteosuudeksi kiinteän ruoan ohella, mikäli rintamaitoa ei ole tarjolla.

Sisältää:

  • D-vitamiinin ja raudan lähde
  • scGOS-locFOS (9:1) Nutrician galakto- ja frukto-oligosakkaridiseos

Ikäsuositus: 6 kk:n iästä alkaen kiinteän ruoan ohella

Ohjeelliset käyttömäärät: Lapsen tarvitseman maidon määrä on yksilöllistä ja se vaihtelee kehitysvaiheen mukaan. Siksi oheisen taulukon määrät ovat vain ohjeellisia. Kysy lisää lapsentahtisesta ruokailusta, kiinteiden ruokien aloittamisesta sekä äidinmaidonkorvikkeiden ja vieroitusvalmisteiden eroista ja käytöstä terveydenhuollon asiantuntijalta.

Lapsen ikä

Määrä ml/vrk

0–1 kk

500–600

1–2 kk

600–800

2–3 kk

700–1000

3–5 kk

700–1200

5–6 kk

700–1000

6–8 kk*

600–800   

yli 8 kk*

600   

* Kiinteät lisäruoat osaksi lapsen ruokavaliota. Kysy yksilöllisiä ohjeita terveydenhuollon ammattilaiselta.

Lähde: Syödään yhdessä – ruokasuositukset lapsiperheille. THL & VRN 2019.

Valmistusohje:

1. Pese kädet. Pese ja keitä tuttipullot ja tutit ennen käyttöä. Keittämistä ei tarvita lisäruokiin siirtymisen jälkeen.

2. Keitä puhdas, kylmä vesi ja jäähdytä se noin 40-asteiseksi. Älä käytä kuumaa vesijohtovettä.

3. Mittaa tuttipulloon sopiva määrä vettä.

4. Annostele jauhetta kevyesti tasapäisinä mittalusikallisina; älä painele jauhetta mittalusikkaan. Tasoita jauhe mittalusikan reunojen tasalle. Käytä vain pakkauksen omaa mittalusikkaa.

5. Lisää tuttipulloon tarvittava määrä jauhetta. Noudata pakkauksen annosteluohjetta.

6. Ravista tuttipulloa voimakkaasti, kunnes jauhe on kokonaan liuennut veteen.

7. Tarkista liuoksen lämpötila tiputtamalla muutama pisara ranteesi sisäpinnalle. Koemaista liuosta.

8. Valmista ainoastaan yhden syöttökerran annos juuri ennen syöttöä. Älä säästä liuosta seuraavaan syöttökertaan, vaan heitä syötön jälkeen jäljelle jäänyt liuos pois. 

9. Sulje pakkaus käytön jälkeen huolellisesti.

10. Voit valmistaa liuoksen lapselle, joka saa jo lisäruokaa, puhtaaseen, kylmään veteen. Lämmitä tällöin valmis liuos syöntilämpöiseksi (37°C) vesihauteessa tai mikroaaltouunissa. Varo ylikuumentamista. Ravista tasaiseksi, tarkista lämpötila ja koemaista liuosta.

Sekoitusohje: Mittalusikka annostelua varten on pakkauksen sisällä.

1 mittalusikallinen (4,8 g) jauhetta + 30 ml vettä ≈ 33 ml (≈0,33 dl) valmista liuosta.

3 mittalusikallista (14,5 g) jauhetta + 90 ml vettä ≈ 100 ml (≈1 dl) valmista liuosta.

Lapsen terveyden kannalta on tärkeää noudattaa tarkoin pakkauksen käyttöohjeita.

Pakkaus: 600 g. Pakkauksesta saa noin 4,1 l valmista liuosta.

Ainesosat: Laktoosi (maito), kasviöljyt (palmu-, kookos-, rapsi-, oleiinihappopitoinen auringonkukka- ja auringonkukkaöljy), rasvaton maito, galakto-oligosakkaridit (maito), herajauhe (maito),   heraproteiini (maito), frukto-oligosakkaridit, kalaöljy, kivennäisaineet (kalsium, kalium, natrium, magnesium, rauta, sinkki, kupari, jodi, mangaani, seleeni), vitamiinit (C, niasiini, pantoteenihappo, E, A, riboflaviini, tiamiini, B6, foolihappo, K, D3, biotiini, B12), koliini, emulgointiaine (soijalesitiini), tauriini, inositoli, L-tryptofaani, L-karnitiini, nukleotidit.

Tuotteen reseptuuri tai muut pakkausmerkintätiedot saattavat muuttua. Ajankohtaiset tiedot löydät aina tuotteen pakkauksesta.

Säilytys: Kuivassa paikassa, huoneenlämmössä. Katso parasta ennen -päiväys pakkauksesta. Käytä avattu pakkaus kuukauden kuluessa. Sulje pakkaus huolellisesti. Valmis liuos käytettävä heti valmistuksen jälkeen. Älä säilytä nautintavalmista liuosta lämpimänä. Pakattu suojakaasuun.

Pakkauksen hävitys: Pakkaus kelpaa kokonaisuudessaan nestepakkauskartongin kierrätykseen. Sen voi hävittää myös energiajätteenä.

Valmistaja: Nutricia Puola

Valmistuttaja: Nutricia Medical Oy, Asiakaspalvelu puh. 0800-9-2438.

Katso tuotteen ravintosisältö